Mixed hummus, klassisk og rødbedehummus og grøntsagscrudite

Hummus, vejen til manges hjerter. Den cremede, smagsfulde dip kan komme i mange forskellige varianter og her har jeg mikset to skønne varianter; den helt klassiske med kikærter, tahin, spidskommen, citron og salt og så en smuk rødbedehummus.

Denne klassiske dip er lavet med lys tahin, der tilføjer en rund og nøddeagtig smag, der komplimenteres perfekt af den forfriskende syrlighed fra citronsaften og den karakteristiske aroma fra spidskommenet.

Rødbedehummus er et skønt og smukt alternativ til den almindelige hummus. Denne her har en skøn sødme fra rødbederne og er ekstra cremet og blød at spise.

Her har jeg mikset de to varianter sammen som en måde at pifte anretningen lidt op. Det vil pryde enhver servering hvad end det er en buffet, en middag serveret for gæster eller sågar på en ganske almindelig hverdagsaften hvor der godt må ske lidt ekstra på tallerkenen.

Opskrifterne er baseret på samme grundopskrift, det er derfor nemt at lave både den klassiske hummus og rødbedehummussen på samme tid, da der i den ene halvdel af grundopskriften blot skal bagte rødbeder i.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 35 min.

Nok til en stor portion af hver variant

HVAD SKAL DU BRUGE:

RØDBEDER

  • 400 g rå rødbede

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 fed hvidløg

HUMMUS

  • 2 dåser kikærter

  • 1 dl kikærtevand

  • 4-6 spsk lys tahin

  • Saft af 1-2 citroner

  • Evt. 1/2-1 tsk spidskommen

  • Salt

  • Et par isterninger

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær rødbederne ud i halve skiver af 1,5 cm tykkelse. Vend dem i honning, 1 spsk olivenolie og lidt salt. Skær hvidløget ud i 4 stykker, som nemt kan tages fra, læg dem ved rødbederne og bag dem ved 200 graders varmluft i 30 min. De er færdige når du nemt kan stikke en kniv igennem - jo blødere, jo mere cremet en hummus.

  3. Lad rødbederne køle af et par minutter når de er færdige og fjern hvidløgene (eller lad dem blive - your choice).

  4. Blend så ingredienserne til hummussen sammen, men tilsæt kikærtevandet lidt ad gangen.

  5. Smag til med salt og citron.

  6. Når du har den ønskede konsistens og smag, sæt så halvdelen til side og blend den anden halvdel med de bagte rødbeder.

  7. Smør først den klassiske hummus ud på en tallerken og smør så rødbedehummussen ud i midten af den klassiske.

  8. Anret med olivenolie, salt, friskkværnet peber og evt. lidt krydderurter som her skovsyre og afskåret dild.

  9. Spis med grøntsagsstænger, på siden af veggiedeller, i pitabrød eller noget helt fjerde.

  10. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Salat med cantaloupe melon, agurk, avocado, ærter og basilikum

Næste
Næste

Grillet spidskål med butterbean hummus, ristede kerner og krydderurter