Lemon posset med 4 ingredienser

Lemon posset er en klassisk britisk dessert, der med få, enkle ingredienser bliver til en vidunderlig, silkeblød dessert. Den er cremet, forfriskende og overraskende nem at lave – og så serveres den smukt i citronens egen skal, hvilket gør den perfekt som en sød eftermiddagsserveringe eller som en dessert efter et skønt aftensmåltid.

Du skal bruge fire ingredienser; citron, sukker, vanilje og fløde. Den naturlige cremethed opnås ved at blande den opvarmede fløde med syren fra citronen, som sætter sig helt perfekt efter et par timer på køl.

Citronsaften og -skallen giver desserten sin karakteristiske friske, men sødmefulde smag, mens vaniljen tilfører varme undertoner og dybde. Det er en harmonisk balance mellem syrligt og sødt, silkeblødt og sprødt, særligt når den serveres direkte i de naturlige citronskåle.

Lemon posset er en vidunderlig dessert, den ser imponerende ud, men kræver minimal indsats, og kan laves i god tid. Perfekt til forår, sommer, påske eller når som helst, du ønsker en frisk og raffineret afslutning på et måltid.

Desserten er naturligt glutenfri og kan nemt laves laktosefri ved at bruge laktosefri fløde – uden at gå på kompromis med smag eller konsistens.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 2-3 t. afkølingstid
I alt: 15 min. + 2-3 timers afkølingstid

Nok til 6 halve

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 store citroner

  • 0,75 dl citronsaft

  • Skal af 1/2 citron

  • 1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker

  • 85 g sukker (80 g hvis du bruger vaniljesukker)

  • 2,5 dl piskefløde (evt. laktosefri)

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Halver citronerne og skrab kødet ud. Pas på du ikke ødelægger selve skallen. Pres saften ud af citronerne og stil 0,75 dl til side. 

  2. Bland sukker og vaniljepulver/-sukker sammen og hæld i en lille gryde sammen med citronskal og fløde. 

  3. Kog det hurtigt op og skru så ned, og lad det småkoge under omrøring i 4-5 min. til det så småt begynder at tykne.

  4. Tag det så af varmen og rør citronsaften i. 

  5. Hæld den tynde creme i de halverede citronskåle og stil dem på køl i min. 2-3 timer så de sætter sig ordentligt. 

  6. Server dem som en skøn dessert. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Desserten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Desserten kan nemt laves laktosefri, hvis du bruger laktosefri fløde.

Forrige
Forrige

Chiagrød med forskellig topping

Næste
Næste

Bürek med majs, ramsløg og feta