Bagte kartofler med avocadocreme, rosmarin og ærteskud

Den her skønne opskrift på bagte kartofler med rosmarin og chili, serveret på en blød avocadocreme, er et eksempel på hvordan kartoflerne sagtens kan komme til udtryk på forårs- og sommeragtig vis. Denne ret kombinerer sprøde kartofler med en fyldig avocadocreme og er toppet med ærteskud og olivenolie. En helt vidunderlig kombination.

De bagte kartofler er både saftige og møre og så er de krydrede med frisk rosmarin og en anelse chili for et ekstra pift. Bagningen giver dem også en sprødere overflade, der passer perfekt til den bløde avocadocreme.

Avocadocremen tilføjer en rig og fyldig smag til retten. Den har en skøn rund smag fra avocadoen, et saltet pift fra fetaen og de syltede citroner/citronskallen er tilsat for at tilføre en skøn frisk smag.

Det hele toppes med friske ærteskud, der tilføjer en sprød og frisk kontrast, og olivenolie eller basilikumolie, der binder alle smagene sammen.

Denne ret er ikke kun lækker, men også ernæringsrig og fyldt med sunde fedtstoffer og næringsstoffer fra avocadoen. Perfekt som en lækker forret eller som en del af en større hovedret på siden af en tærte, veggiedeller eller lignende.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 35-40 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

KARTOFLER

  • 1 kg kartofler

  • 1/2 bundt rosmarin

  • 2-3 tsk salt 

  • 2-3 tsk chili

  • Olie

AVOCADOCREME

  • 2 avocadoer

  • 2-3 spsk feta*

  • 1-2 tsk saltsyltet citron eller citronskræl

  • 1 tsk sennep 

  • Sort peber 

TOPPING

  • En håndfuld ærteskud

  • Olivenolie / basilikumolie

  • Et par drys sumak (valgfrit)

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær kartoflerne ud i mindre stykker og vend dem med rosmarin, salt, chili og olie. Bag dem ved 200 graders varmluft i 25-30 min. til de er lækre møre og brankede.

  3. Lav avocadocremen i mellemtiden. Blend avocadoerne med de resterende ingredienser og smag til med salt og citron.

  4. Lad kartoflerne køle af i 5 min. tid og vend dem så med en håndfuld frisk rosmarin. Smør så avocadocremen ud på et serveringsfad, læg kartoflerne ovenpå, top med ærteskud, olivenolie eller basilikumolie og sumak.

  5. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

FETA Ønsker du en vegansk version kan du udskifte fetaen med en vegansk udgave eller en tilsvarende mængde hvide bønner fra dåse. I så fald skal du nok supplere op med en smule salt, da det salte fra fetaen forsvinder.

Forrige
Forrige

Små luftige fladbrød

Næste
Næste

Salat med appelsin, fennikel, grønne bønner og oliven