Salat med appelsiner, fennikel og gremolata

Enkel at lave, smager fantastisk!

En salat der kan gå på siden af det meste skal være enkel og hurtig at smække sammen - men stadig smage fantastisk. Og det gør den her! Sprød hjertesalat med appelsiner, fennikel, gremolata og ristede saltede mandler! Den perfekte kombination af søde og syrlige appelsiner, sprød fennikel og en smagfuld gremolata gør denne salat til noget helt særligt.

Salat er både glutenfri og laktosefri og den er klar på kun 10-15 minutter – perfekt som tilbehør til både frokost og middag.

Hjertesalaten er frisk og sprød og giver en dejlig base til salaten. Appelsinerne/blodappelsinerne er saftige og søde med en forfriskende syrlighed, der skaber en skøn kontrast til de andre elementer. Tyndt skåret fennikel tilfører en skøn sprødhed og let lakridsagtig smag, som komplimenterer de søde appelsiner. Gremolataen er en smagfuld blanding af bredbladet persille, kapers, honning, eddike og olivenolie. Gremolataen tilføjer både friskhed, sødme, syrlighed og dybde til salaten. Salaten toppes med ristede saltede mandler, som giver en lækker, knasende tekstur og en saltet smagskontrast.

Server den på siden af whatever - tærter, veggiedeller, tungere grøntsagsserveringe eller nyd den som en let frokost med et godt stykke brød på siden.

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 5-10 min.
I alt:
 10-15 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 hoveder hjertesalat 

  • 4 appelsiner/blodappelsiner

  • 1 fennikel

  • 2-3 spsk ristede saltede mandler

  • Olivenolie

Gremolata

  • 4 tsk kapers

  • En stor håndfuld bredbladet persille 

  • 2-4 tsk honning

  • 4 tsk eddike 

  • 4-6 spsk olivenolie 

  • Salt og peber 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skyl hjertesalaten, skær bunden af og put bladene i en skål.

  2. Skær skrællen af (blod)appelsinerne og skær dem ud i mundrette stykker.

  3. Skær fenniklen i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern).

  4. Put (blodappelsin) og fennikel i skålen med hjertesalatbladene, vend det med lidt god olivenolie og fordel det på et serveringsfad.

  5. Lav gremolataen. Hak kapersene og den bredbladede persille groft og rør det godt sammen med de resterende ingredienser.

  6. Fordel gremolataen udover salaten og top med grofthakkede ristede, saltede mandler. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

PERSILLE Det er vigtigt at bruge bredbladet persille, da det vil være en anden smagsoplevelse med kruspersille.

GLUTENFRI Salaten er naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Salaten er naturlig laktosefri.

Forrige
Forrige

Æbletærte med remonce

Næste
Næste

Små pavlova med vaniljecreme og hindbærkompot