Glutenfrie gulerodsdeller med halloumi, dild og persille

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway

Saftige og glutenfrie gulerodsdeller med halloumi, som kombinerer den naturlige sødme fra friske gulerødder med den salte, fyldige smag af halloumi. Dellerne er krydret med soya, frisk dild og persille, hvilket skaber en skøn balance mellem smag og tekstur - og så er de nemme og hurtige at lave. Spis dem på siden af dine yndlingssalater. 

De søde, saftige gulerødder danner basen for dellerne og giver dem både en smuk orange farve og en naturlig sødme, der balancerer de salte elementer helt perfekt. Halloumiosten tilføjer en salt smag og fast tekstur, der smelter let under stegning og giver dellerne en vidunderlig smag. Soyaen tilføjer en bagvedliggende umami-smag, der virkelig komplimenterer den salte halloumi. De delikate, krydrede smage fra dild og bredbladet persille giver en friskhed, der løfter retten og skaber en lækker kontrast til de øvrige ingredienser. Som bindingsmiddel har jeg brugt glutenfri ærtemel, men du kan sagtens bruge alm. hvedemel eller andre glutenfrie mele - se nederst under opmærksomhedspunkter. 

Jeg har samlet et par andre opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt: 20-25 min.
 

Nok til ca. 15 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 225 g gulerødder (ca. 2-3 stk.)

  • 250 g halloumi

  • 1 bundt afskåret dild ca. 15 g.

  • 1 håndfuld bredbladet persille

  • 1 dl ærtemel 

  • 1 æg 

  • 1 spsk soya

  • 1 nip chiliflager 

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Tag kniven op af 2L foodprocessoren og skift den ud med skiven med det grove rivejern. Riv så først gulerødder og halloumi. 

  2. Bland det derefter med grofthakket dild og persille, ærtemel, æg, soya, chili, salt og peber. 

  3. Sørg for at blandingen har en konsistens, så du kan forme en lille veggie-delle med dine hænder.

  4. Steg dem så i olie på en pande og spis dem evt. med en spicy dip og en salat til. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

HALLOUMI Hvis du bruger en meget salt halloumi, så nøjes med at putte soya i, men ikke salt. 

ÆRTEMEL Ærtemelen er et glutenfrit alternativ til alm. mel, men du kan sagtens bruge hvedemel eller andre glutenfrie alternativer såsom majsmel, rismel eller kikærtemel. 

DILD Brug afskåret dild i stedet for dild i de små potter, man kan købe i supermarkeder. Afskåret dild har en meget dybere og kraftigere smag, som fungerer rigtig godt i de her veggiedeller. 

OPBEVARING Veggiedellerne kan opbevares i køleskabet i op til tre dage og genopvarmes let i ovnen eller på panden.

NEDFRYSNING De kan også fryses ned og varmes op ved behov, hvilket gør dem perfekte til hurtige måltider.

Forrige
Forrige

Melonsalat med fennikel, grape, ristede mandler, rucola og korianderdressing

Næste
Næste

Kuku sabzi med aubergine, røde peberfrugter og krydderurter