Bucatini med tomatsovs, bagte tomater, mozzarella og basilikum

Lækre bucatini i en vidunderlig cremet tomatsovs lavet med hakkede tomater, hvidvin, fløde og hvidløg. Denne skønne kombination er toppet med saftige bagte cherrytomater, delikat bøfmozzarella og frisk basilikum. Opskriften er nem at lave og kan laves på en halv times tid.

Bucatini er lange, hule spaghettier og giver et et skøn bid til retten. Deres form gør dem perfekte til at optage den lækre tomatsovs.

Den cremede tomatsovs er en harmonisk blanding af hakkede tomater, hvidvin, fløde og hvidløg. Den er som en symfoni af smag, der forenes i en skøn enhed og så er den så dejlig cremet.

De bagte cherrytomater er som små smagsbomber. Deres sødme intensiveres i ovnen og skaber en vidunderlig kontrast til den cremede sovs.

Bøfmozzarellaen giver et blødt og fyldigt bid på toppen af retten. Den smelter elegant og giver en ekstra dimension af cremethed.

Basilikumens duft og smag bidrager med en fortryllende aromatisk undertone og så sender den friske basilikum straks én til Italien.

Denne bucatini med cremet tomatsovs, bagte cherrytomater, bøfmozzarella og frisk basilikum er en skøn ret at smække sammen på en hverdagsaften, men den kan også sagtens udgøre et dejligt måltid serveret til venner og familie i weekenden.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt:
 30-35 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1,5 løg

  • 3-4 fed hvidløg 

  • 120 g tomatpasta 

  • 3 dl hvidvin

  • 4-5 dl fløde 

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 500 g pasta 

  • 1-2 dl pastavand 

  • 200 g cherrytomater

  • 2 mozzarella 

  • Frisk basilikum

  • Olivenolie

  • Salt og peber 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Halver cherrytomaterne, vend dem i olivenolie og salt og bag dem ved 200 graders varmluft i 25 min. til de har fået en fin branket overflade.

  3. Sæt så vand til at koge til bucatinien. Kog det i 1-2 min. mindre end angivet på indpakningen.

  4. Snit løg og hvidløg fint og steg det i olivenolie et par minutter.

  5. Tilsæt så tomatpasta og hvidvin. Rør rundt og lad hvidvinen fordampe. Det tager et par minutter.

  6. Tilsæt så fløde og hakkede tomater og lad det simre indtil pastaen har kogt færdig eller i 7-8 minutter ved mellemlav varme (6/9).

  7. Læg så den kogte bucatini ned i sovsen sammen med pastavandet. Rør det rundt, smag til med salt og peber og lad det evt. sætte sig et par minutter.

  8. Server med bøfmozzarella revet i mindre stykker, bagte cherrytomater, frisk basilikum og lidt olivenolie, salt og peber på toppen.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

TOMATSOVS Du kan tilpasse tomatsovsens konsistens ved at tilsætte pastavandet lidt ad gangen. På den måde kan du vurdere hvorvidt du vil have den fortyndet yderligere. Du kan også smage den til undervejs med salt og peber, men jeg vil anbefale at vende til sidst, da pastavandet også kan være med til at salte smagen.

Forrige
Forrige

Panerede aubergine med mynte, feta og tahindressing

Næste
Næste

Galette med tomater, ricottacreme og basilikum