Flødekarameller med miso

Hvis du er vild med saltkarameller skal du prøve de her flødekarameller med miso. De kombinerer klassisk sødme med en subtil umamismag, der gør dem til en virkelig spændende smagsoplevelse. Den salte og umamirige miso fremhæver karamelnoterne og giver flødekaramellerne dybde og kompleksitet, som gør dem perfekte som en luksuriøs snack, hjemmelavet gave eller en lille sød treat efter et måltid.

Sukkeret karamelliseres og giver flødekaramellerne deres karakteristiske, rige smag. Den karamelliserede sukker får en dybde, som gør dem fyldige og uimodståelige. Fløden bidrager med en cremet tekstur og fedme, som balancerer sukkerets sødme. Fløden gør karamellerne bløde og nærmest smelter i munden. Honningen tilføjer en mild, naturlig sødme og giver karamellerne en silkeblød tekstur. Misoen bringer en unik umamismag til karamellerne, som balancerer sødmen og tilfører en dybde, der gør karamellerne ekstra spændende. Den salte miso harmonerer perfekt med karamelnoterne og skaber en smag, der både er sød og let salt.

De her flødekarameller med miso er en mere “moderne” variant af den klassiske saltkaramel. Kombinationen af sukkerets sødme, flødens cremede fylde, honningens blide aroma og misoens salte umamismag giver disse karameller en dybde og en harmoni, der gør dem SÅ lækre!

Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 2 min.
Tilberedningstid: 30-40 min.
I alt: ca. 40 min. + min. 2 timers nedkølingstid

Nok til ca. 30 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 5 dl piskefløde

  • 250 g sukker

  • 120 g honning (eller lys sirup)

  • 1-2 spsk miso 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Hæld piskefløde, sukker og honning i en gryde og kog det op under oprøring.

  2. Skru så ned på middelvarme, så det stadig bobler og skummer lidt.

  3. Det skal nu bare passe sig selv i 30-40 min. men rør i det hver 4-5. minut og sikr dig, at det ikke brænder fast i bunden.

  4. Karamellen vil skifte farve fra en lys flødefarve til en mørkere brun i løbet af kogetiden. Men den er færdig når den har en sammenhængnede og “sej” konsistens. Og tager du temperaturen på den skal den være omkring de 120 grader.

  5. Sluk nu for varmen og rør misoen i.

  6. Beklæd en firkantet lufttæt beholder med bagepapir og smør en lille smule smagsneutral olie på bagepapiret.

  7. Hæld så karamellen over i beholderen og lad den køle lidt af uden låg på i 20 min. Sæt den så i køleskabet med låg på i min. et par timer.

  8. Når karamellen har sat sig ordentlig kan du skære den ud og pakke den ind i små stykker madpapir eller bagepapir skåret i mindre stykker. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

OLIE Den smagsneutrale olie er for at karamellen lettere slipper bagepapiret når det er færdigt.

GLUTENFRI Bruger du en glutenfri miso, er karamellerne naturlig glutenfri.

LAKTOSEFRI Brug en laktosefri fløde for en laktosefri karamel.

Forrige
Forrige

Salat med fennikel, grape, halloumi, mynte, kaki og pinjekerner

Næste
Næste

Sprød tofu katsu med curry og agurkesalat