Julesalat med havtorn, appelsinfileter, pistacienødder og manchego

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co

Den her salat er et eksempel på, at når man bruger råvarer af høj kvalitet, behøver det ikke tage mere end 15 min. at lave en vidunderlig smuk og smagfuld salat. 

Julesalaten er en skøn blanding af friske, sprøde og varme smage. Særligt skaber champagneeddiken og juleolien fra Oliviers & Co en elegant balance mellem syrlighed, sødme og krydret dybde, der forvandler de relativt enkelte ingredienser til et smagfuldt og smukt indslag på julebordet. Den delikate syre fra champagneeddiken giver friskhed til de søde og let bitre elementer, mens juleoliens noter af aromatiske krydderurter, avocado og pinjekerner tilføjer en græsagtig smag og en blød mundfylde.  

  • Endivesalaten udgør en sprød og let bitter base, som komplimenterer og balancerer sødmen fra de andre ingredienser rigtig godt. 

  • De saftige og sødmefulde appelsinfileter spiller perfekt sammen med salatens syrlige elementer. 

  • Som små gyldne perler skaber havtornene en syrlig-sød friskhed og en skøn æstetik. 

  • Pistacienødderne tilfører en sødmefuld saltet smag, der sammen med den fede manchego ost tilfører salaten nøddeagtige noter, et lækkert bid og skøn knas.  

  • Champagneeddiken fra Oliviers & Co er en elegant og meget smagfuld eddike med skønne aromatiske noter af champagne, grønne æbler og pærer, der virkelig løfter smagene i salaten. 

  • Juleolien fra Oliviers & Co er en limited edition italiensk ekstra jomfru olivenolie, der har den mest vidunderlige smag. Juleolien har smagsnoter af aromatiske krydderurter, avocado og pinjekerner og den går perfekt til salatens friske elementer. 

Den her julesalat kombinerer den raffinerede friskhed fra champagneeddiken med juleoliens varme, krydrede noter og giver en virkelig særlig og eksklusiv smagsoplevelse. Fra den sprøde endive til de skønne smagsnoter af appelsin, havtorn, pistacienødder og manchego ost er denne salat et smukt udtryk for julens bedste råvarer, løftet af de udsøgte produkter fra Oliviers & Co. Salaten er perfekt til julebordet - eller sågar til din nytårsaften! 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 10 min.
I alt:
 15 min. (ekskl. evt. optøningstid af havtorn)

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 endive

  • 2 spsk havtorn (evt. fra frost) eller 1 bakke ananaskirsebær

  • 2 appelsiner

  • 100 g manchego ost

  • 2 spsk ristede pistacienødder

  • 2 spsk champagneeddike fra Oliviers & Co

  • 4-5 spsk juleolie fra Oliviers & Co

  • 1 nip flagesalt

  • Lidt afskåret dild

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Følg optøningsanvisningen på bagsiden af havtornene hvis du bruger dem fra frost.

  2. Skyl endiverne og skær bunden af dem, læg bladene i en stor skål og vend dem forsigtigt i et par spsk juleolie så bladene forbliver intakte. 

  3. Fordel så bladene smukt på et serveringsfad.

  4. Skær skrællen af appelsinerne, filetér dem og anret dem ovenpå endivebladene.

  5. Skær manchego osten i tynde skiver og fordel dem på salaten.

  6. Drys havtornene ud over salaten. Bruger du ananaskirsebær i stedet for havtorn, halver da dém og kom dem på salaten. 

  7. Hak pistacienødderne groft og drys dem ud over salaten.

  8. Top af med champagneeddike, juleolie, et drys flagesalt og lidt afskåret dild. Velbekomme! 

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Salaten er naturlig glutenfri. 

AFSKÅRET DILD Det er vigtigt, at du bruger afskåret dild og ikke den dild, man køber i små “potter” til 8-9 kr. i supermarkederne. Afskåret dild har en dybere og mere krydret smag, som går rigtig godt til salaten. 

HAVTORN/ANANASKIRSEBÆR Du kan erstatte havtornene med ananaskirsebær, hvis ikke det er til at få fat i havtorn. De giver samme syrlig-sødlige smag, som er helt fantastisk i salaten. 

Forrige
Forrige

Stegte, møre rosenkål med feldsalat, appelsin og krydret, sprød pankorasp

Næste
Næste

Hasselback butternut squash med feta-basilikumcreme og smørstegte hasselnødder med salvie og tranebær