Fyldte hokkaido græskar med tomater, kapers og parmesan
Prøv denne vidunderlige opskrift på fyldte hokkaidogræskar - en hyldest til årstidens bedste råvarer. Hokkaidogræskaret er udhulet og fyldt med en blanding af smukke, røde tomater, der tilføjer en frisk og syrlig dimension. Kapers giver en pikant kontrast og en særlig umamirig smag. En generøs portion af revet parmesan tilføjer en dyb og saltet smag, mens raspen bringer en sprød og gylden overflade til retten.
Hele herligheden toppes med ristede nødder, der giver en lækker crunch og en skøn nøddet undertone, der komplementerer græskarrets naturlige sødme.
En håndfuld frisk persille, hakket og drysset over retten, bringer en let og urtet note, der fuldender denne skønne efterårs- og vintervenlige ret.
Retten er en bombe af smag og forskellige teksturer, hvor de saftige græskar møder den sprøde overflade af rasp og nødder. Opskriften er nem at gå til og passer sig selv i ovnen. Nyd den med en frisk og let salat på siden og du har et fuldendt måltid. Velbekomme!
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 45 min.
I alt: 1 t.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 hokkaido
FYLD
2 dl brødkrummer (gerne fra surdejsbrød) eller pankorasp
3 tsk kapers
10 cherrytomater
1 dl revet parmasan (+ lidt til toppen)
1 tsk salt
1 tsk peber
1/2 tsk tørret timian
1/2 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
Skal og saft af 1/2 citron
Indmad fra græskaret
Topping
80 g ristede nødder
Frisk persille og dild
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Skær toppen og lidt ad bunden af hokkaidogræskaret, så det kan balancere og halvér det så. Skrab kernene ud, drys med godt med olivenolie og salt og bag det i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Lav fyldet i mellemtiden. Hak tomater og kapers groft og bland det sammen med resten af ingredienserne til fyldet (bortset fra indmaden fra græskaret).
Når græskaret har bagt, skraber du indmaden ud så der er ca. 1 cm tilbage ud til kanterne. Hak også det groft og bland det sammen med fyldet.
Fyld de to halve hokkaidogræskar med fyldet, drys med olivenolie og bag det ved 200 graders varmluft i 25-30 min.
Rist i mellemtiden nødderne på en pande og hak dem groft når de er afkølet et par minutter.
Når græskaret er færdigt drysser du med de hakkede nødder, hakket persille og lidt olivenolie.
Spis en let salat på siden. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
NØDDER Du kan selv bestemme hvilke nødder du vil bruge, men jeg vil anbefale hasselnødder eller mandler.
GRÆSKARET Efter første bagning skal det være så mørt at du kan skrabe indmaden ud. Efter anden bagning skal fyldet have en sprød overflade, men det må heller ikke blive alt for blødt, så hold gerne øje med det under bagning.
SALAT Græskaret mætter meget, så det er skønt bare at vende din yndlingssalat i en frisk vinaigrette og spise på siden. Simpelt, men friskt og godt.