Mandelsmør med 1 ingrediens

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway

Du kender nok peanutbutter, men kender du mandelsmør? Og ikke mindst mandelsmørrets skønne smag og silkebløde konsistens? Mandelsmør er lavet med blot to ingredienser: bagte mandler og et nip salt. Men du kan sagtens tilsætte andre krydderier som fx kanel eller kakao. Mandelsmør er perfekt til at smørre på brød, som topping på havregrød eller yoghurt, som en lækker dip til friske frugter og grøntsager eller som erstatning til smør i kager.

Brug hele, rå mandler for at sikre den bedst mulige smag og næringsværdi. Når du bager mandlerne fremhæver det virkelig deres rige, dybe smag og tilfører dem en subtil sødme. Et nip salt fremhæver mandlernes naturlige smag og giver en let saltet finish. Men som skrevet ovenfor, kan du sagtens tilsætte andre smage hvis du ønsker en anden smagsprofil.

Mandelsmør er fyldt med sunde fedtstoffer, protein og fiber, hvilket tilmed gør det til lidt af en næringsbombe.

Hjemmelavet mandelsmør er ikke kun utroligt lækkert, men også en nærende og alsidig tilføjelse til din daglige kost. Prøv denne simple opskrift og oplev den rene, naturlige smag af bagte mandler, som du kan nyde på utallige måder.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 10-15 min.
I alt:
 20-25 min.

Nok til 1 stort glas

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 500 g mandler

  • 0,5-1 tsk salt

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

  2. Fordel mandlerne ud på en bageplade og bag dem i 8-10 min. Det er meget forskelligt fra ovn til ovn hvor lang tid de skal have. Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke, så får mandelsmørret en bitter smag. De skal dufte bagt, men ikke brændt.

  3. Lad så mandlerne køle af og blend dem derefter i en blender. Også her varierer tiden alt afhængig af hvor kraftig din blender er. Der kan gå alt mellem 2-15 min. Mandlerne bliver først krymlede, men langsomt begynder de at frigive deres olier og bliver mere og mere og flydende og cremet.

  4. Stop når du har den ønskede tekstur, tilsæt lidt salt og blend det i kort. Smag til!

  5. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet eller på køkkenbordet i -2-3 uger.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

KONSISTENS Hvis du ønsker en endnu mere flydende konsistens, kan du tilføje en smule neutral olie, som for eksempel mandelolie, under blendingen.

SMAGSVARIANTER Eksperimentér med at tilføje andre ingredienser som honning, kakao eller kanel for forskellige smagsvarianter.

HOLDBARHED Sørg for at opbevare mandelsmøret i en lufttæt beholder for at forlænge holdbarheden og bevare friskheden.

Forrige
Forrige

Hjemmelavet kimchi

Næste
Næste

Hjemmelavet smør med blomster