Rødbederisotto med ricotta og timian

Smag denne lækre opskrift på rødbederisotto, hvor den dybe smag af rødbede smelter sammen med den rige smag af timian og parmesan. Denne himmelske blanding er toppet med cremet ricotta og delikate, tynde rødbedeskiver.

Rødbedernes smukke, dybe røde farve skaber grundlaget for denne risottos æstetiske udtryk. Rødbedernes skønne smag komplimenteres dejligt af timianen, som en krydret symfoni i retten. Timianen tilfører en dejlig krydret smag, der komplimenterer rødbedernes sødme og parmesanens dybde.

Parmesanosten bidrager med sin umiskendelige smag og en cremet konsistens, der forstærker risottos kompleksitet og fyldighed.

Ricottaen smelter cremet i munden og tilfører en silkeblød finish til hver bid.

De tynde rødbedeskiver tilfører en skøn knasende konsistens, som fungerer som et dejligt modstykke til den cremede risotto.

Denne rødbederisotto med timian, parmesan, ricotta og tynde rødbedeskiver er hurtig at lave, kræver få køkkenredskaber og så smager den fantastisk.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 25-30 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1,5 løg

  • 2 hvidløg

  • 300 g risottoris

  • En lille håndfuld timian

  • 2 dl hvidvin (reducer til halvdelen)

  • 0,8-1 l grøntsagsbouillon (tilsættes lidt ad gangen)

  • 60 g parmesan

  • 650 g revet rødbede

  • Salt og peber

  • Olivenolie til stegning

TOPPING

  • 4 spsk ricotta

  • 1 rødbede skåret i tynde skiver

  • Frisk timian

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær løg fint, pres hvidløgene og riv rødbeden groft.

  2. Steg løg og hvidløg et minuts tid i olivenolie i en gryde. Tilsæt groftrevet rødbede og lad det stege et minuts tid.

  3. Tilsæt derefter risottoris og timian og lad det stege med et minut yderligere.

  4. Tilsæt hvidvinen og reducer den til halvdelen. Tilsæt derefter grøntsagsbouillonen lidt ad gangen under hyppig omrøring - det må gerne tage 15-20 min. Det er færdigt, når konsistensen stadig er dejlig cremet og risene stadig har lidt bid i sig.

  5. Tilsæt parmesanen lidt ad gangen og smag til med salt og peber.

  6. Top af med ricotta, tynde rødbedeskiver og frisk timian.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

BOUILLON Tilsæt bouillonen lidt ad gangen under omrøringen, så du giver risene de bedste forudsætninger for at absorbere væden.

Forrige
Forrige

Gnocchi med salvie, smør & ovnbagte tomater

Næste
Næste

Pasta med cremet sovs af alt godt fra grøntskuffen