Risotto med ærter, asparges, citronolie og balsamico

Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Oliviers & Co 

Den her opskrift på cremet risotto fyldt med friske ærter, sprøde asparges og parmesan er et skønt bud på en frisk og forårsagtig ret, som du både kan servere til hverdag og til gæster i weekenden. Risottoen balancerer en fyldig smag og let friskhed og kan eksempelvis serveres med en enkel grøn salat på siden. Den her opskrift forener den klassiske, cremede risotto med friske, sprøde forårsgrøntsager og løfter retten med La Classique ekstra jomfru olivenolie, økologisk grøn citronolie og Balsamico Intenso fra Oliviers & Co.

  • La Classique ekstra jomfru olivenolien er en fyldig olivenolie med en rig, afrundet smag, der tilføjer en luksuriøs dybde til risottoens base. Den er perfekt at stege i, men du kan også sagtens bruge den som ekstra topping, hvis du ønsker det.

  • Den økologiske grønne citronolie er en økologisk olivenolie presset med friske grønne citroner, hvilket giver en olivenolie af absolut højeste kvalitet. Den smager vidunderligt og har en perfekt balanceret bitterhed, der virkelig løfter risottoen. 

  • Balsamico Intensoen fra Modena er en fyldig balsamico med en sødme, dybde og syrlighed, der komplementerer risottoens cremede tekstur og aspargesene helt perfekt. Den har en nærmest sirupagtig konsistens og smager sublimt! 

Risottorisene giver risottoen den perfekte cremede konsistens. Ærterne tilføjer en sødme og en skøn, vital grøn farve. Parmesanosten giver risottoen en fyldig og nøddeagtig smag. Hvidvinen tilfører en let syrlig note, som balancerer sødmen fra ærterne helt perfekt. De sprøde, stegte asparges tilfører en knasende tekstur og en dejlig smag. Til at toppe det hele af med tilføres friske ærteskud for at give retten et smukt og delikat udseende samt en frisk smag.

Den her risotto med ærter, asparges og parmesan er både en nem ret at tilberede, den er smuk at se på, og vigtigst af alt smager den helt fantastisk. Den cremede konsistens af risottoen kombineret med den søde smag af ærter og den sprøde tekstur fra asparges skaber en harmonisk ret, som du enten kan servere for dine gæster eller nyde alene eller sammen med familien i hverdagen. 

Vi har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.

Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 35-40 min. 

Nok til 4 pers. 

HVAD SKAL DU BRUGE:

RISOTTO

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 3-4 spsk La Classique ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

  • 300 g risottoris

  • 2,5 dl hvidvin

  • 0,8-1 l grøntsagsbouillon 

  • 200 g ærter (fra frost eller friske)

  • 250 g asparges

  • 65 g smør

  • 60 g parmesan 

  • Salt og peber

TOPPING

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Blancher alle ærterne, blend 200 g af dem til en lind ærtepuré og lad resten være til topping. 

  2. Knæk bunden af aspargesene og skær halvdelen af dem ud i 3-4 mindre, mundrette stykker. Steg alle aspargesene på en pande og stil dem til side.

  3. Hak løg og hvidløg fint og steg begge dele i La Classique ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co i et par minutter.

  4. Tilsæt risene og steg med et minuts tid. 

  5. Tilsæt så hvidvin og lad det fordampe et par minutter.

  6. Tilsæt grøntsagsbouillonen 2 dl ad gangen under hyppig omrøring. Det tager ca. 12-15 min. 

  7. Hæld de sidste 2 dl bouillon i sammen med ærtepuré, parmesan, smør, salt og peber. Lad det stege under omrøring i et par minutter.

  8. Sluk for varmen og vend så de mindre stykker asparges i til sidst.  

  9. Top af med de hele asparges, ærteskud, ærter, friskkværnet peber, økologisk grøn citronolie og Balsamico Intenso. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GLUTENFRI Retten er naturlig glutenfri. 

LAKTOSEFRI Du kan nemt gøre risottoen laktosefri ved at bruge laktosefri eller plantebaseret smør og laktosefri parmesan. 

Forrige
Forrige

Pinsa med stegte squash, artiskokker, ramsløgspesto, ricotta og ristede pinjekerner

Næste
Næste

Farinata med bagt grønt og creme fraiche