Pappardelle med bagte squash og aubergine, spidskommen, kikærter og hvidløg

Denne ret er en skøn kombination af den fyldige pappardelle-pasta, de saftige bagte squash og aubergine, den krydrede spidskommen, de næringsrige kikærter og den intense smag af hvidløg.

De saftige squash og aubergine, der skæres i lækre skiver og bages i ovnen, indtil de er møre og karamelliserede. Denne bagning frembringer en intens sødme og en delikat konsistens i grøntsagerne.

For at tilføje en smagsfuld dimension, tilføjes spidskommen, der giver retten en karakteristisk aroma og en let krydret smag, der fremhæver de andre ingredienser.

Kikærterne, fyldt med proteiner og fiber, bages til de er sprøde og tilføjer en dejlig mæthed og en skøn tekstur til retten.

Endelig steger vi i hvidløg, der giver en intens og fortryllende smag til pastaen.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 30-35 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 300-400 g pappardelle

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 1 dåse kikærter

  • 4 pressede fed hvidløg

  • 2 finthakkede løg

  • 0,5-1 dl olivenolie

  • 4 tsk spidskommen

  • 1 glas kapers

  • 2,5 dl pastavand

  • 1-2 tsk tørret chili

  • 4 spsk revet parmesan

  • 3-4 tsk flagesalt

  • 3 tsk sort peber

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær squash og auberginer ud i skriver af 1 cm. Læg skiverne på en bageplade, så de ikke overlapper hinanden og drys med olivenolie og flagesalt. Vend ligeledes kikærterne i lidt olivenolie og salt og læg dem på en seperat bageplade. Bag det i 30-35 min. men tag kikærterne ud efter 20 min.

  3. Kog dine pappardelle i rigeligt saltet vand et par minutter mindre end angivet på pakken. Steg i mellemtiden hvidløg og løg i olivenolie på en pande. Tilsæt spidskommen og kapers og hæld så 1 dl pastavand på panden. Tilsæt pappardellen, tørret chili, salt og peber og steg et par minutter. Tilsæt resten af pastavandet og parmesanosten og smag til med salt.

  4. Når de bagte grøntsager og kikærterne er færdige, vender du det i på panden. Du kan evt. tilsætte mere olivenolie, chili og parmesan, hvis du ønsker. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Galette med tomater, ricottacreme og basilikum

Næste
Næste

Kikærter med persille, hvidløgsolie, dukkah og halloumi