Cremet tomatsuppe med rugbrødscroutoner
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway
Den her cremede tomatsuppe er en nærende og smagfuld klassiker med et twist af umami fra soya og et strejf af frisk kefir. Suppen er lavet på søde tomater og gulerødder, som sammen skaber en intens og rund smag. Toppet med sprøde rugbrødscroutoner, perlende kefir og frisk bredbladet persille er suppen helt perfekt til frokost eller aftensmad på en kølig dag.
Friske tomater er suppens hovedingrediens og bidrager med en naturlig sødme og syrlighed. Tomaterne giver suppen en dejlig dyb rød farve og skaber en fyldig base med en intens, frugtig smag. Gulerødderne tilføjer en mild sødme, der komplimenterer tomaternes syrlighed og gør suppen rundere i smagen. Derudover bidrager de med en cremet konsistens, når de blendes, hvilket gør suppen både fyldig og mættende. Soya tilføjer umami og en let saltet smag, der intensiverer suppens smagsprofil og fremhæver tomaternes naturlige sødme. Soyaen giver også en dybde, som gør suppen ekstra smagfuld. Kefiren fungerer som en frisk og cremet topping, der tilfører en syrlig kontrast til suppens sødme. Kefirens lette syrlighed balancerer smagene og tilfører en lækker, silkeblød tekstur, som gør suppen endnu mere fyldig. Sprøde rugbrødscroutoner tilføjer en skøn knas og en let nøddeagtig smag, som harmonerer med suppens bløde konsistens. Frisk bredbladet persille tilfører en aromatisk og grøn smag, som giver suppen et friskt pift og et strejf af bitterhed.
Den cremede tomatsuppe med gulerødder, soya, kefir og rugbrødscroutoner er en perfekt kombination af fylde, syrlighed og sprødhed. Suppens naturlige sødme fra tomater og gulerødder harmonerer med umamien fra soya, mens kefir og persille giver et friskt løft. De sprøde rugbrødscroutoner tilføjer et lækkert knas og gør retten ekstra mættende. Suppen der både varmer og mætter og passer perfekt til både hverdag og gæstemad.
Vi har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til, inden du går i gang.
Husk, at vi poster mange af vores opskrifter i videoformat på vores Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 35-40 min.
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
SUPPEN
3-4 spsk olivenolie
3-4 fed hvidløg
2 tsk tørret eller frisk timian
1 tsk spidskommen
800 g tomater
800 g gulerødder
3-4 spsk soya
Et nip tørret chili
6-8 dl grøntsagsbouillon
TOPPING
Et par håndfulde bredbladet persille
0,5 l kefir
4 skiver rugbrød
Olivenolie
Flagesalt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Skær hvidløgsfed, tomater og gulerødder og i grove stykker. Lav så grøntsagsbouillonen klar.
Svist så hvidløg, tørret timian og spidskommen i olivenolie i bunden af en stor gryde og lad det stege et lille minuts tid.
Tilsæt så tomater og gulerødder og lad det stege i et par minutter.
Tilsæt så soya og derefter bouillon. Kog det op og læg så låg på. Lad det simre i 25-30 min.
Lav i mellemtiden croutonerne. Bræk rugbrødet i mindre stykker og steg dem på panden i olivenolie og salt til de får en stegt overflade. Lad dem så køle af.
Når suppen er kogt færdig hælder du det over i Power blenderen fra Braun, trykker på “soup” og vælger “medium”, så blender den indholdet til en cremet, lind suppe samtidig med, at den holder suppen varm.
Server så suppen toppet med sprøde croutoner, bredbladet persille, kefir og lidt olivenolie på toppen. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
GLUTENFRI Brug et glutenfrit brød for en glutenfri version.
LAKTOSEFRI Suppen er naturlig laktosefri - bare vær sikker på, at dit brød ikke indeholder yoghurt eller lignende. Og så kan du toppe med laktosefri kefir.
BOUILLON Brug evt. dobbeltdosering af hvad der er angivet på pakken for at give smagen et spark.